Free Little Library - o a doua viață pentru orice carte.

 

Peste 15.000 de biblioteci stradale există în lume, iar organizația noastră a adus în premieră în anul 2013, proiectul Free Little Library în Republica Moldova. Noi am confecționat 3 biblioteci din materiale biodegradabile sau reciclate și le-am instalat în scuarul Teatrului Cehov, scuarul Universității Libere Internaționale din Moldova și în fața unei librării ale editurii Bestseller.

 

Esența proiectului este simplă “ia o carte, lasă o carte”, dar continuitatea proiectului a implicat și mici offline-uri, în cadrul cărora voluntarii noștri cântau la chitară, discutau despre cărți și susțineau ecosistemul natural de schimb de cărți în natură. Este greu să găsești o modalitate mai bună de a da o a doua viață unei cărți, decât prin a scrie o dedicație sau un gând despre ea și a o transmite unui necunoscut care va primi aceeași plăcere ca și tine.

 

Cele trei biblioteci stradale instalate de noi sunt primele puse pe harta internațională a organizației care coordonează proiectul la nivel internațional și rezistă deja de mai mult de 7 ani!