După Halloween, venim cu o lecție publică de care avem cu toții nevoie. Cum depășim frica utilizând diverse sisteme filosofice? Ce strategii și tehnici ne recomandă înțelepții din trecut? De la stoici până la fenomenologi! 

 

Camere de supraveghere. Liniile de securitate ale aeroportului. Vitrine închise. Măsuri anti-COVID, Vedem în fiecare zi manifestări ale fricilor societale, iar rapoartele de știri zilnice despre ultimul pericol intern sau nivelul crescut de amenințare a terorii ne alimentează continuu sentimentul de condamnare iminentă. Andrei Perciun explorează ideile și problemele care stau la baza acestei emoții puternice, în timp ce investighează cum și de ce frica s-a insinuat în fiecare aspect al vieții moderne.

 

Perciun aprofundează știința, politica, sociologia și literatura pentru a explora natura fricii. El discută despre biologia din spatele emoției, de la neuroștiința care stă la baza instinctului nostru de „luptă sau fugă” până la modul în care frica ne determină să luăm acțiuni iraționale în încercările noastre de a minimiza riscul.

 

O lecție cu adevărat valoroasă!