Într-o lume dominată de Big Data capacitățile de a analiza informația capătă o relevanță centrală, dar cine este un Data Scientist? Un programator, un matematician sau ceva mai mult?

 

Organizațiile de astăzi se confruntă cu problema de a da sens unei cantități excesive de date.

 

Abilitatea de a transforma o mare de date în perspective acționabile poate avea un impact profund - de la prezicerea celui mai bun tratament nou al diabetului până la identificarea și contracararea amenințărilor la adresa securității naționale. De aceea, întreprinderile și agențiile guvernamentale se grăbesc să angajeze profesioniști în domeniul științei datelor, care pot ajuta în acest sens.

 

Prin extrapolarea și partajarea acestor informații, oamenii de știință de date ajută organizațiile să rezolve cele mai stringente probleme. Combinând abilități de informatică, modelare, statistică, analitică și matematică - împreună cu un bun simț al afacerii - un data scientist descoperă răspunsurile la întrebări majore care ajută organizațiile să ia decizii obiective.

 

Iulian Gramațki ne-a povestit aceste și multe alte secrete acumulate în experiența lui de data scientist de mai mult de 7 ani.